***       Водещите вечерни новини       на 10 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 10 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Путин и Миа Халифа защитиха палестинската кауза. Щабът на Хамас се намира между две училища, болница и детска градина


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 10 октомври   

 

Според Путин, Съединените щати са пренебрегнали ползите на палестинците, в това число нуждата от самостоятелна палестинска страна. Палестинците желаят страна на Западния бряг и Ивицата Газа със столица Източен Йерусалим - цялата територия, завладяна от Израел през войната от 1967 година

„ Мисля, че доста хора ще се съгласят с мен, че това е ослепителен образец за неуспеха на политиката на Съединените щати в Близкия изток ", сподели Путин пред гостуващия иракски министър председател Мохамед Шиа Ал-Судани.

През своите 5 милиона почитатели в обществената мрежа Twitter  30-годишната Миа Халифа неведнъж съобщи поддръжка за бомбените атентати и отвличания на терористите от Хамас. 

Порнозвездата даже прикани бойците на групировката да снимат зверствата си, като държат мобилните си устройства хоризонтално, с цел да вижда по-добре касапницата. 

Халифа също показа изображение на терористите, возещи се в задната част на пикап, наричайки го „ ренесансова картина “.

„ Израел не води война с палестинския народ. Границата е доста тънка, тъй като тези бойци нямат униформи или отличителни знаци. Дори щабът на „ Хамас ” се намира в гъсто обитаем регион сред две учебни заведения, болница и детска градина. Защото знаят, че е доста мъчно една такава постройка да бъде атакувана. „ Хамас ” употребяват цивилните жители. Те живеят в доста неприятни условия – в Газа няма независимост на словото ”.

„ Хамас ” има вяра, че Израел не би трябвало да съществува. За тях всеки един израелец и евреин по света е цел и боец.

Извънредният евакуационен полет за Тел Авив на частния транспортьор " Юропиън Еър Чартър "  е бил анулиран по оперативни аргументи.

Самолетът трябваше да излети от България празен и да се върне с пасажери от Тел Авив. 

От компанията обявиха, че самолетът не е получил позволение за полет. Полетът е плануван за на следващия ден, само че той ще транспортира само чиновници на компанията.

Утре от 18.00 часа в президентската институция ще се състои консултативна среща, на която ще бъдат разисквани рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове и ограничения за тяхното минимизиране, оповестяват от пресцентъра на президента.

„ Подготовката на изборите върви обикновено, няма неразрешими проблеми. Важно е да напомним на гласоподавателите, че на 14 октомври изтичат два значими периода “. 

Това съобщи Росица Матева от ЦИК по време на брифинг на Комисията.

Престъпна група е арестувана, изнасяла е военни произведения за Русия, заяви заместник-главният прокурор Мария Павлова на брифинг.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР